Bredbånd til dig og din familie

">

Bredbånd bliver det valg flere og flere danskere tager, når de skal vælge internetforbindelse. Så at sige alle danskere har behov for en internetforbindelse, der altid fungerer. Når mange danskere vælger bredbånd, er det, fordi det giver de mest optimale muligheder. Uanset hvilken løsning du vælger, så kan du få bredbånd, der passer lige til dig og din familie. Superforbruger vil hjælpe dig med at finde de rigtige forbindelse, der virker i din familie.

Arbejder du af og til hjemmefra, så har du behov for en fornuftig internetforbindelse. Er du selvstændig, kan dit firma ikke fungere uden et godt bredbånd. De fleste familier, især når der er børn, er storforbrugere af de muligheder internettet giver.

Der googles i stor stil rundt i de små hjem. Facebook, Instagram og Twitter er for mange mennesker vigtige kommunikationsforbindelser med vennekredsen. Der streames film, og der spilles online. Alt sammen noget der kræver en hurtig og stabil forbindelse, som bredbånd kan give dig.

Man kan sige, at der findes p.t. fire typer bredbånd i Danmark.

  • via telefonstikket
  • via antennestikket
  • Fiber bredbånd
  • Mobilt bredbånd

Bredbånd via telefonstikket er det ældste bredbåndssystem. Hastigheden for upload og download er ikke ens. Du skal have en router for at bruge internettet i hele huset.

Bredbånd via antennestikket får du gennem din kabel tv-udbyder. Upload og download, her er hastigheden ens. Også her skal du have en router, hvis du ønsker trådløs bredbånd.

Bredbånd via fibernet er det nyeste og absolut hurtigste. Her kræves også en router. Det er ikke bredt ud til hele landet endnu.

Mobilt bredbånd er, hvis du har behov for at skaffe dig en billig internetforbindelse, når du er på ferie eller forretningsrejse. Behovet for mobilt bredbånd er sandsynligvis dalende, da du kan komme på internettet overalt.

Hastighed på bredbånd

Hastighed på bredbånd er det vigtigt at vurdere, inden du går i gang med at købe bredbånd for første gang, eller hvis du vil skifte udbyder. Det er helt klart at du må vurdere familiens behov. Hvis du er alene, eller I kun er to, der kun modtager, sender e-mails og læser nyheder, så har I ikke brug for en høj hastighed. Der er alt for mange, der betaler for at have en høj hastighed, som de ikke har brug for, eller er i stand til at udnytte.

Er I flere i familien, der er meget aktive, ofte på samme tidspunkt, så kræves der en høj hastighed. Jo flere der bruger internettet på samme tidspunkt, jo højere hastighed kræves der, hvis man skal have den optimale udnyttelse af bredbåndet. Du kan læse meget mere her.

For at få den fulde udnyttelse af internettet så er det vigtigt, at man tager en snak rundt om bordet. Det bør være familiens behov, der afgør hvilken bredbåndsforbindelse, der skal være. Det er mega irriterende at have for lav hastighed, og det er dumme penge at betale for at have for høj hastighed, man ikke værdsætter.

I skal derfor overveje, om I bruger internettet til aktiviteter, der kræver høj hastighed:

Hvornår bruger vi internettet? Mange på nettet kræver højere hastighed.

Streamer vi film og musik?

Er der gang i mange online spil?

Når du skal vælge hastighed, får du oplyst download hastighed og upload hastighed. Du har størst glæde af at have en høj download hastighed. Så kan du hente film, spille online spil og alt muligt uden problemer.

Høj upload hastighed har man brug for, hvis og når man lægger billeder på Facebook eller Instagram. Desuden hvis man arbejder med YouTube mere professionalt, er høj upload hastighed vigtig.

Hvilken bredbånd hastighed skal jeg vælge?

Hvilken bredbånd hastighed skal jeg vælge, er der mange der er i tvivl om. Og det kan da også være svært at overskue, hvad man i grunden har brug for af hastighed. Der er ingen tvivl om, at mange danskere betaler for en hastighed som de overhovedet ikke har brug for, og aldrig vil få det. De meget høje hastigheder er kun for de dedikerede og meget entusiastiske brugere. Alt for mange  betaler alt for meget for en bredbåndsforbindelse, man ikke kan udnytte. Du vil altid kunne købe dig til højere hastighed, så vælg ikke for højt første gang.

Hastighed på 10 Mbit er nok, hvis du er eneste bruger af internettet. Hvis du kun læser nyheder og ordner mails, så er det fint for dig.

Hastighed på 20 Mbit vil være en fornuftig løsning for mange familier. Der kan godt være tre computere i gang på samme tid uden større gener. Men skal der ses streamede film eller spilles store online spil, så er det ikke nok. Her kræves mere hastighed. Ser man meget Netflix og HBO, så kan det give problemer.

50 Mbit er en rigtig god løsning, hvor man kan have mange computere i gang på samme tidspunkt. Der skulle ikke være problemer, hverken med at hente eller sende store file. Har man en hjemmearbejdsplads er det vigtigt, at internethastigheden er høj. Lån penge til at betale i opstarten.